Zakaj volneno perilo in nogavice Smartwool ?

Zakaj volneno perilo in nogavice Smartwool ?

Med telesno aktivnostjo, lahko vaša telesna temperatura naraste do 3 stopinje. Znojenje pa je hladilni proces človeškega telesa. Ko se  kri, ki so jo segrele vaše mišice, pretaka skozi kožo, se ohlaja preko izhlapevanja potu na vaši koži in se tako ohlajena vrne v mišice. Ta proces ohranja vašo bazalno telesno temperaturo v mejah normale.

Ko se  začnete potiti, se volumen krvi v vašem telesu zmanjšuje, vaš krvni tlak pade in pretok krvi med mišicami in kožo se zmanjša. Z manjšim dotokom krvi na površino kože, se zmanjša tudi učinek naravnega  hlajenje in vaša telesna temperatura začne naraščati. Da bi telo povečalo dotok krvi na površino se zvišuje srčni utrip.

Z naraščanjem bazalne  telesne temperature, se poveča pretok krvi, ki mora zagotoviti zadostni dotok kisika v mišice.  Ta process povzroča nastajanje mlečne kisline. Kupičenje mlečne kisline povzroča utrujenost, bolečine v mišicah in celo krče. Z upočasnjeno hitrostjo in intenzivnostjo dviganja  bazalne telesne  temperature, se posledično upočasni tudi hitrost kopičenja mlečne kisline v mišicah.

Raziskave so pokazale, da zaradi učinkovitosti  volne pri odvajanju vlage , telo ohrani nižjo in bolj stabilno telesno temperaturo, če nosite volnena oblačila namesto umetnih materialov.

Raziskave so pokazale, da zaradi učinkovitosti volne v naravnem procesu  hlajenja vašega telesa, lahko ohranite nižji srčni utrip pri nošenju volnenih oblačil, namesto umetnih materialov.

Raziskave so pokazale, da je nošenje volnenih oblačil učinkovit način za omejitev  dviganja bazalne telesne  temperatura med vadbo, kar zmanjša  hitrost kopičenja mlečne kisline v mišicah.

Smartwool oznake - značilnosti merino volne:

  1.     Kapljica – Potenje: Merino volna hitro vpija in prevaja vlago,  da vam bo prijetno ko boste ostali suhi.
  2.     Prečrtan dihurček – Naravni antibakterik: Naravna merino vlakna ne vsebujejo bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave.
  3.     Polkrožna puščica – Manja mlečne kisline: Merino volna ob vaši koži je učinkovit način za omejitev  dviganja bazalne telesne  temperature in s tem zmanjšanja kopičenja mlečne kisline v mišicah.
  4.     Srček – Nižji srčni utrip: Merino vlakna učinkovito odvajajo vlago stran od kože, kar pomaga ohranjati nižji srčni utrip med telesno aktivnostjo.
  5.     Termometer- Stabilna telesna temperature: Merino vlakna učinkovito odvajalo vlago v obliki pare in s tem ohranjajo vašo telesno temperature stabilnejšo.

Med telesno aktivnostjo  vaše mišice proizvodnjo toplote, ki s tem ogrevajo vaše celotno telo. Ko se  začnete potiti, se volumen krvi v vašem telesu zmanjšuje, vaš krvni tlak pade in pretok krvi med mišicami in kožo se zmanjša.Z manjšim dotokom krvi na površino kože, se zmanjša tudi učinek naravnega  hlajenje in vaša telesna temperatura začne naraščati. Da bi telo povečalo dotok krvi na površino se zvišuje srčni utrip.

Raziskave so pokazale, da zaradi učinkovitosti volne v naravnem procesu  hlajenja vašega telesa, lahko ohranite nižji srčni utrip pri nošenju volnenih oblačil, namesto umetnih materialov.

Med telesno aktivnostjo, lahko vaša telesna temperatura naraste do 3 stopinje. Znojenje je hladilni proces človeškega telesa. Ko se  kri, ki so jo segrele vaše mišice, pretaka skozi kožo, se ohlaja s preko izhlapevanja potu na vaši koži in se tako ohlajena vrne v mišice. Ta proces ohranja vašo bazalno telesno temperaturo v mejah normale.

Raziskave so pokazale, da zaradi učinkovitosti  volne pri odvajanju vlage , telo ohrani nižjo in bolj stabilno telesno temperaturo, če nosite volnena oblačila namesto umetnih materialov.

Med telesno aktivnostjo vaša  bazalna  telesna temperatura naraste in  poveča se pretok krvi, ki mora zagotoviti zadostni dotok kisika v mišice.  Ta process povzroča nastajanje mlečne kisline. Kopičenje mlečne kisline povzroča utrujenost, bolečine v mišicah in celo krče. Z upočasnjeno hitrostjo in intenzivnostjo dviganja  bazalne telesne  temperature, se posledično upočasni tudi hitrost kopičenja mlečne kisline v mišicah.

Raziskave so pokazale, da je nošenje volnenih oblačil učinkovit način za omejitev dviganja bazalne telesne  temperatura med vadbo, kar zmanjša  hitrost kopičenja mlečne kisline v mišicah.

Volneni izdelki Smartwool >

Dodaj odgovor