Postavite nadebudnim malčkom plezalno steno

Postavite nadebudnim malčkom plezalno steno

Bistvo projekta naj bo predvsem to, da vaše malčke čim bolj odvrnete od nezdravega zapravljanja časa pred računalniki in pametnimi telefoni ter jih navdušite za gibanje. Domače - otroške plezalne stene so v zadnjih letih postale pravi "boom", z nekaj spretnosti, potrpljenja in dobre volje lahko otrokom ali vnučkom to naredite tudi sami.

Osnovna plezalna stena je lahko locirana kar v otroški sobi, ali pa poiščite ustrezen prostor ob zunanji strani objekta. Montaža plezalnih oprimkov je ponavadi na ustrezno pritrjeno podlago - leseno ploščo, lahko pa tudi na samo steno. Pri izdelavi ne pozabite na osnovne standarde varnosti in kakovost izbranih materialov.

Tudi če steno z oprimki opremljate prvič in do sedaj s tem nimate nobenih izkušenj, nimate kaj zgrešiti - napačne postavitve oprimkov ni. Lahko je smer edino prelahka ali pa pretežka, kar pa se da vedno spremeniti - ravno v tem je čar plezanja, da s spreminjanjem postavitve-kombinacije oprimkov smer naredimo vedno znova drugačno in s tem ponovno zanimivo.

In še osnovna navodila - na kvadratni meter stene je optimalno montirati 6 – 8 oprimkov, maksimalno do 10. Najnižji oprimek naj bo vsaj 15 cm nad tlemi oz. nad višino blazine. Sicer pa je zelo koristno prebrati spodnja navodila za uporabo, ter navodila za montažo oprimkov.

Različne sete zelo kvalitetnih plezalnih oprimkov (MRclimbing) boste našli pri nas, vse ostalo (ustrezne vijake, lesena plošča) pa v najbližji tehnični trgovini. In pa seveda še enkrat - ne pozabite na osnovno varnost. Pod še tako nizko steno obvezno namestite ustrezno blazino !

  1. Navodilo za uporabo plezalnih oprimkov MRclimbing >
  2. Navodila za osnovno razporeditev plezalnih oprimkov na plezalni steni >

Plezalni oprimki

Kvalitetni plezalni oprimki proizvajalca MRclimbing

Dodaj odgovor