Športni nedrčki ZSPORT – pravilna izbira velikosti in podpore

Športni nedrčki ZSPORT – pravilna izbira velikosti in podpore

Zakaj je športni modrček tako pomemben?

Podpora prsi je tako pomembna, ker samo dve stvari podpirajo prsi in sicer, cooperjevi ligamenti in koža. Med športnim udejstvovanjem trenutne obremenitve naredijo prsi precej težje. Ob momentu največje obremenitve se teža prsi lahko poveča od tri do petkrat, odvisno od intenzivnosti športa!

Podpora prsim ob športnem udejstvovanju je zelo pomembna iz več razlogov, saj ligamenti in koža niso dovolj. Pravilna podpora prav tako onemogoča, da se prsi povesijo. Prav tako pa pridobite tudi na učinkovitosti športnega delovanja. Najpomembnejše ob vsem tem pa je dejstvo, da prsi, ki so enkrat poškodovane, ne morete več povrniti v stanje pred poškodbo! Vsled tega je zelo pomembno, da tudi ženska populacija z majhnimi prsmi uporablja športne modrce, saj se prsi brez podpore povesijo ne glede ali je številka 80A ali pa 95E.

Pravi športni modrček mora:

 1. Omejiti mora amplitude kinetičnega gibanja prsi, ne glede na smer gibanja sile Pravi športni modrček mora limitirati gibanje prsi na največ 3 cm ne glede na smer delovanja sile. Pri visoko intenzivnih športih (npr. Jahanje) je izmerjena amplituda gibanje prsi tudi do 9 cm
 2. Biti mora v pomoč pri športnem udejstvovanju ne glede na razmerje med težo in velikostjo prsi. Modrček mora slediti gibanju prsi in zmanjšati težo oz. silo največjih momentov gibanja.
 3. Mora biti udoben zaradi dobrega počutja od športnem delovanju.
 4. Mora biti narejen iz materialov, ki dihajo, prepuščajo vlago navzven in dovajajo zrak navznoter.
 5. Mora dopuščati prosto gibanje rok tudi na hrbtni strani.


Specialisti priporočajo, da ni zdravo uporabljati ob športu modrčkov, kateri:

 1. Imajo v samem modrčku vgrajeno žico v spodnje delu,
 2. Ki imajo nastavljive pasove,
 3. Katerih šivi niso ''ravni'', da ne pride do drgnenja in ''rdeče kože''.

Navaden modrček za športno udejstvovanje ni priporočljiv, saj lahko pride do poškodb ligamentov. Kot je bilo že zgoraj omenjeno, so zelo pomembni tudi materiali iz katerih so modrci za športne namene tudi narejeni. Eden takšnih oz kot najboljši za te namene je coolmax, ki ga uporablja tudi francoski proizvajalec Zsport. Glavna odlika tega materiala je, da omogoča izhod vlage od kože navzven, na drugi strani pa omogoča in dopušča dotok zraka navznoter med kožo in modrčkom. S to funkcijo material omogoča koži, da diha oz. da lahko regulira temperaturo in odvaja pot stran od kože. Blagovna znamka Zsport je ena prvih in edinih znamk, ki je združila kot osnovo pri izdelavi pravih športnih modrcev razmerje med težo in velikostjo prsi ter stopnjo intenzivnosti športa.

Oblikovala je tri stopnje intenzivnosti in sicer:

 1. podpora št. 3: ta stopnja podpore je namenjena za manjše prsi in manj do srednje intezivnim športom, kot so aerobika, fitnes, rolerji, joga, pilates,... (model b.07)
 2. podpora št. 4: je namenjena srednje do visoko intenzivnim športom, kot so kolesarjenje, tek, smučanje, snowboarding...(modeli run line, halter bra, m.09)
 3. podpora št. 5: je namenjena za večje prsi in najbolj intenzivnim in profesionalnim športom, kot so tek, tenis, odbojka, košarka, jahanje, akrobatski ples... (model zbra extreme in evolution).

Zsport je tudi lastnik revolucionarnega patenta, saj so združili modrček s podporo št. 5 in rezervoar za tekočino (1 liter) na hrbtni strani modrca, kar športnicam omogoča, da ostanejo hidrirane tudi ob športni dejavnosti - model Zback.

Nedrčke Zsport so testirale atletinje na olimpijskih igrah v Sydneyu. Test imenovan TASEC je potrdil izjemno prednost blagovne znamke, rezultate si lahko pogledate na diagramu levo.

Želimo vam obilo športnih uspehov in zadovoljstva ob nošenju nedrčkov ZSPORT.

Pravilna izbira velikosti

Raiskave so pokazale, da 70% žensk ne zna izbrati pravilno velikost športnega nedrčka, čeprav je to še kako pomembno – pri intenzivnih športih se namreč prsi lahko trajno poškodujejo.

Naj vam bo tabela v pomoč, da si pri vaših aktivnostih zagotovite čim boljšo zaščito in dobro počutje – ne glede na vaša leta, intenzivnost športa in velikost prsi.

Izbira prave stopnje podpore

Vsak športni nedrček Zsport je vrhunski tehnični izdelek, kombinacija dovršenega oblikovanja in medicinskega znanja. Izbirate lahko med tremi različnimi stopnjami podpore, glede na velikost prsi in intenzivnost vaše športne aktivnosti.

Priloženi tabeli naj vam pomagata, da se boste pravilno odločili.

 1. Najprej ocenite intenzivnost vaše športne aktivnosti
 2. Izberite pravilno stopnjo podpore

Primer: tečem (=visoka intenzivnost), številka moje košarice je C.
Torej izberem enega od modelov Zsport Zbra s stopnjo podpore 4.

Vrhunsko oblikovanje, termoregulacija, visoka udobnost

Med telesnim naporom, in glede na njeno intenzivnost, se lahko teža prsi poveča tudi do petkrat. Da bi preprečili nepopravljive poškodbe (povešanje) prsi, je podjetje Zsport razvilo visoko kakovostne športne nedrčke, primerne za različne intenzivnosti športa in za različne velikosti prsi – ne glede na starost uporabnice.

Paleta športnih nedrčkov Zsport je tako prilagojena različnim potrebam in tehničnim posebnostim posameznih športnih panog in razdeljena na tri različne stopnje podpore.

Športni nedrčki Zsport so odlično prestali vse teste in dobili najvišje ocene s strani profesionalnih športnic. Vrhunska podpora in oblikovanje, termoregulacija, visoka udobnost – to so značilnosti, ki uvrščajo izdelke Zsport v sam svetovni vrh:

 1. Enostavno vzdrževanje in obstojnost pri pranju
 2. Ploski šivi preprečujejo draženje kože
 3. Športno oblikovanje hrbtnega dela za neovirano svobodo gibanja
 4. Brez žične opore – povsod enakomerna podpora
 5. Košarice ustrezajo naravni anatomiji ženskih prsi
 6. Paščki za montažo merilca srčnega utripa

 

Športni nedrčki ZSPORT - izberite svoj model >

Dodaj odgovor