SVET ŠPORTA
ODDAJA NAROČILA
PLAČILO IN PREVZEM BLAGA
REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA
POGOJI POSLOVANJA

Svet Športa – spletna prodaja kvalitetnih športnih artiklov za gorništvo, pohodništvo, alpinizem in kolesarstvo

Sedež podjetja:

SVET ŠPORTA, Jurij Svetina s.p., Prosvetna cesta 6a, 4270 Jesenice
DDV ID: 48561657, Matična številka: 3218279000
IBAN: SI56 6100 0000 2986 686 (Delavska hranilnica)
Samostojni podjetnik Jurij Svetina s.p., matična številka 3218279000, je vpisan v Poslovni register Slovenije, številka vpisa 0104-01-20070809-0007.

PROJEKT SPLETNA TRGOVINA

Pri projektu spletne trgovine SVET ŠPORTA sodelujejo:

 1. SVET ŠPORTA, Jurij Svetina s.p., Prosvetna cesta 6a, 4270 Jesenice
 2. Annapurna Way d.o.o., Švarova ulica 14, 1000 Ljubljana
 3. In-Motu, trgovina s športno opremo, d.o.o., Mesarska cesta 36, 1000 Ljubljana


ZASNOVA IN IZVEDBA PROJEKTA

Oglasne storitve Jurij Svetina s.p., Prosvetna cesta 6a, 4270 Jesenice

VSEBINA PORTALA SVET ŠPORTA

Naša ekipa nenehno skrbi za pravilnost, ažurnost in verodostojnost vseh vsebin na portalu. Zavedamo se, da nismo nezmotljivi in da so napake možne, zanje ne moremo prevzeti odgovornosti. Lahko pa se vam zanje že vnaprej opravičimo in vam obljubimo, da se bomo za odpravo le teh maksimalno potrudili .
Naš trud je usmerjen tudi v zagotavljanje verodostojnega slikovnega materiala artiklov, kljub temu pa je fotografije potrebno jemati kot simbolične.

V primeru, da vam zaradi podobne napake ne bomo mogli izdobaviti naročenega blaga, vas bomo o tem obvestili ter vam predlagali rešitev – ustrezno zamenjavo ali preklic naročila in vračilo kupnine. Pomembno – v kolikor vam je iz kakršnega koli nastalega razloga potrebno vrniti kupnino, prejeto preko PayPal-a, vam jo bomo na vaš PayPal račun tudi vrnili.
Pridržujemo si pravico do spremembe vseh vsebin in cen brez predhodnega opozorila, kot tudi do pogojev nakupa v spletni trgovini SVET ŠPORTA.Vse objavljene vsebine in slike so last spletne trgovine SVET ŠPORTA ali naših partnerjev oz. dobaviteljev. Kakršnokoli kopiranje in presnemavanje oz.razširjanje vsebin brez soglasja ni dovoljeno.

Spletna trgovina SVET ŠPORTA omogoča non-stop nakupe (24 ur na dan, vse dni v tednu) tako registriranim uporabnikom kot ostalim naključnim obiskovalcem portala. Obdelava naročil pa poteka v odpiralnem času, od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00 ure.

Ko imate izbrane artikle v svoji nakupovalni košarici, postopek naročila izvedete v naslednjih treh korakih:

 1. Preverite naročene artikle in ceno, izberete način prevzema oz. dostave
 2. Nadaljujete na blagajno, vpišete potrebne podatke za plačilo in dostavo
 3. V kolikor imate kodo za popust, jo prosimo vpišite
 4. Izberete način plačila in potrdite strinjanje z pogoji poslovanja
 5. Potrdite gumb “Oddaj naročilo”– s tem je vaše naročilo dokončno oddano.


Pred dokončno oddajo je vaše naročilo vedno možno dopolniti ali prekiniti. V prvem koraku oddaje naročila imate naslednje dodatne možnosti:

 1. Možnost prijave, v kolikor že imate svoj račun
 2. Možnost registracije oz. odprtja svojega računa, v kolikor to želite
 3. Možnost, da nadaljujete nakup kot gost (registracija ni potrebna)

Ko ste vaše naročilo oddali, vam ekran pokaže povzetek nakupa. Na vaš e-naslov, vpisan tekom registracije ali oddaje naročila, pa boste prejeli dokument z vsemi podatki o vašem naročilu in podatki za plačilo, če ste izbrali tak način plačila. V kolikor imate na portalu SVET ŠPORTA odprt svoj račun, lahko status svojih naročil spremljate v zavihku ”Moj račun”.
Ob vsaki spremembi statusa vašega naročila (naročilo prejeto – naročilo poslano) boste o tem obveščeni tudi z obvestilom na vaš e-naslov.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo, kupec pa na svoj e-naslov prejme sporočilo z naslovom ”Potrditev naročila” in priložen dokument z vsemi ključnimi podatki o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot prodajalca. Minimalni znesek nakupa znaša 5,00 €.

Naročilo, ki še ni bilo plačano ali oddano dostavni službi DPD, lahko kupec brez stroškov prekliče s sporočilom na e-naslov info@svet-sporta.si.

NAČINI PLAČILA BLAGA

V postopku nakupa blaga lahko izbirate naslednje načine plačila:

 1. plačilo po predračunu – na elektronski naslov, ki ste ga navedli tekom registracije ali postopka nakupa, boste po oddaji naročila prejeli e-sporočilo s povzetkom vašega naročila. Priloženi dokument ”Naročilo/Predračun” vsebuje vse ključne podatke o naročilu ter podatke za plačilo. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu dokumenta (v kolikor v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali), sicer pa takoj po prejemu plačila na vaš e-naslov prejmete ”Potrditev plačila naročila”. Preko vašega e-naslova vas bomo obvestili tudi ob sprostitvi pošiljke.
 2. plačilo po povzetju – na elektronski naslov, ki ste ga navedli tekom registracije ali postopka nakupa, boste ob potrditvi naročila prejeli e-sporočilo s potrditvijo vašega naročila. Preko vašega e-naslova vas bomo obvestili tudi ob sprostitvi pošiljke. Pomembno pri plačilu po povzetju – v izogib zapletom z dostavo blaga prosimo, da tekom oddaje naročila vnesete tudi vašo tel. številko.
  V kolikor ste oddali naročilo z načinom plačila ”po povzetju”, je plačilo ne glede na lokacijo prevzema (dostava DPD, Annapurna LJ ali Svet Športa Jesenice) možno samo z gotovino.
 3. plačilo preko PayPal-a (ali s kreditno kartico) – ob potrditvi naročila boste preusmerjeni na stran Paypala. Po izvedeni transakciji vam sistem potrdi uspešnost tako, da boste na vaš e-naslov prejeli sporočilo ”Potrditev plačila”. Preko vašega e-naslova vas bomo obvestili tudi ob sprostitvi pošiljke.
  S kreditno kartico lahko plačilo izvršite tudi brez odprtega PayPal računa. Ne glede na to pa plačilni proces poteka preko PayPal plačilnega procesorja. Pomembno – vaš nakup zaradi plačila preko PayPala ne bo nič dražji, saj ne plačate nobene provizije. Več o varnosti PayPal plačevanja >

NAČINI IZDAJE / PREVZEMA BLAGA IN PREVZEMNA MESTA

V postopku nakupa blaga lahko izbirate med naslednjimi načini izdaje oz. prevzema blaga:

 1. dostava na vaš naslov preko kurirske službe DPD – vaše naročilo boste prejeli običajno v 2-3 dneh, najkasneje pa v 5 delovnih dneh od dneva nakupa.
 2. prevzem v trgovini Annapurna, Krakovski nasip 4, Ljubljana
 3. prevzem na sedežu podjetja SVET ŠPORTA, Prosvetna cesta 6a, Jesenice

Dostavo pošiljk vrši podjetje DPD, zaenkrat je dostava možna na območju republike Slovenije in Hrvaške. Strošek pošiljanja je 3,95 € in je enoten za celo Slovenijo (za Hrvaško 6,50 €). Za nakupe nad 100€ je strošek dostave gratis.

Podjetje DPD dostavlja pošiljke večinoma v dopoldanskih urah. V kolikor ste takrat odsotni ali menjate lokacijo, je pri oddaji naročila priporočljivo, da vpišete tudi vašo telef. številko, kamor se vas lahko pokliče. Po dogovoru vam lahko blago pustijo tudi na Petrolovih Pickup lokacijah, kjer ga potem prevzamete sami.
Pomembno – Na Petrolovih prevzemnih lokacijah bodo s 1.aprilom 2019 končnim prejemnikom zaračunavali storitev vročanja paketov 0,30 € po paketu ter v primeru odkupnine še dodaten strošek obdelave odkupnine v znesku 0,85 €. DDV je vključen v ceni.

Pri plačilu kupnine (v primeru pošiljke po povzetju) podjetje DPD ne zaračunava nobene provizije ali dodatnih stroškov.
V izogib zapletom z dostavo blaga prosimo, da tekom oddaje naročila ”Po povzetju” vnesete tudi vašo tel. številko. Hvala.

Vašo pošiljko lahko spremljate na naslednji povezavi: DPD sledenje pošiljk >

ZALOGE

Vsi prikazani artikli v spletni trgovini so na zalogi, izdobava običajno v 2-3 dneh (v izjemnih primerih do 5 dni oz. kot je navedeno pod opombe pri posameznem modelu).
Artikli, ki so običajno na zalogi, pa jih trenutno ni, so označeni z etiketo ”PRODANO”. Dobavni rok za te artikle je običajno 2-3 tedne.
Vse tiste artikle, ki jih zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bo več v prodaji, pa umaknemo s portala.

ODSTOP OD POGODBE / NAKUPA

Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov imajo kupci pravico, da najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od prevzema blaga odstopijo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za odstop od pogodbe/nakupa šteje:

 1. V kolikor kupec nakasneje v roku za odstop (14 dni) vrne blago na sedež prodajalca
 2. V kolikor kupec nakasneje v roku za odstop (14 dni) na e-naslov info@svet-sporta.si sporoči, da odstopa od pogodbe / nakupa. V tem primeru je rok za vračilo blaga 14 dni od dneva sporočila.
 3. V vsakem primeru je po ZVPot za odstop od pogodbe potrebno izpolniti in poslati odstopno izjavo, s katero se jasno in nedvoumno izrazi želja po odstopu. Pravilno izpolnjeno lahko pošljete na naš e-naslov info@svet-sporta.com, ali pa jo natisnite in pošljite po klasični pošti na sedež podjetja, Prosvetna cesta 6a, Jesenice.

Kupec mora blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Svet Športa, Jurij Svetina s.p., si pridržuje pravico zadržanja vračila prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga.
V kolikor kupec odstopi od pogodbe, ki je bila plačana, blaga pa še ni prejel, bo ustrezna kupnina vrnjena najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od prejema odstopne izjave.

V primeru, da naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo bo prodajalec v takih primerih obravnaval posebej in pri tem v največji možni meri upošteval vse navedena razloge in okoliščine za namero vračilo blaga.

GARANCIJA

Za vse izdelke, kupljene v spletni trgovini SVET ŠPORTA, veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancijo lahko kupec uveljavlja samo ob predložitvi računa.

REKLAMACIJA BLAGA

Reklamacija blaga je možna v 8 (osmih) dneh od dneva nakupa blaga. Kupec lahko blago reklamira, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Naslov za vračilo blaga v reklamacijo:
SVET ŠPORTA, Prosvetna cesta 6a, 4270 Jesenice

Blago lahko kupec prinese v reklamacijo osebno ali pa ga ustrezno zapakiranega in zaščitenega na svoje stroške pošlje po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V kolikor kupec izrecno zahteva vračilo kupnine, blago pa je bilo že uporabljeno, si prodajalec pridržuje pravico ocene, za koliko se je zmanjšala tržna vrednost blaga, znesek vrnjene kupnine pa se temu ustrezno prilagodi.
Prodajalec se bo v vsakem primeru potrudil, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Dostavo pošiljk na področju Slovenije vrši podjetje DPD, pošiljke so ustrezno zavarovane. V primeru, da ste prejeli paket, ki je fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali del nje, morate sprožiti postopek reklamacije dostavni službi DPD. Reklamacijski zapisnik DPD >

S spletno trgovino SVET ŠPORTA upravlja podjetje Oglasne storitve Jurij Svetina s.p. – v nadaljevanju ”prodajalec”. Prodajalec določa splošne in ostale pogoje poslovanja na portalu www.svet-sporta.com ter zagotavlja delovanje spletne trgovine v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Svet Športa nosi polno odgovornost za stvarne napake na prodanem blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z določbami ZVPot.

POSTOPEK SPLETNEGA NAKUPA

Spletna trgovina SVET ŠPORTA omogoča non-stop nakupe (24 ur na dan, vse dni v tednu) tako registriranim uporabnikom kot ostalim naključnim obiskovalcem portala. Kupci so lahko tako fizične kot pravne osebe, minimalni znesek nakupa znaša 5,00 €. V kolikor se odločijo za registracijo na portalu, si v postopku prijave izberejo svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Vsak registriran uporabnik ima možnost pregleda in urejanja svojega profila ter pregleda svojih naročil. Svoj račun na portalu SVET ŠPORTA lahko vsak uporabnik kadarkoli sam zapre.
Prodajalec ne odgovarja za pravilnost v postopku registracije vnešenih podatkov.

Spletna trgovina Svet Športa omogoča nakupe in dostavo blaga na območju Republike Slovenije in Hrvaške.

Vse registrirane uporabnike iz ostalih držav ter vse tiste, katerim sistem pri prijavi ugotovi, da je E-naslov napačen ali ne obstaja, takoj brišemo s seznama uporabnikov.

Vsak uporabnik portala SVET ŠPORTA s svojo registracijo ali oddajo naročila potrjuje, da je seznanjen s temi splošnimi pogoji poslovanja ter ostalimi pogoji nakupa v spletni trgovini SVET ŠPORTA, objavljenimi na teh straneh.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo, kupec pa na svoj e-naslov prejme sporočilo z naslovom ”Potrditev naročila” in priložen dokument z vsemi ključnimi podatki o naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot prodajalca.

VAROVANJE PODATKOV

Spletna trgovina www.svet-porta.com smatra vse prejete osebne podatke uporabnikov in kupcev kot zasebne in zaupne. Prav tako je naša največja skrb, da bo vsak vaš nakup v naši trgovini varen. Osebni podatki, ki nam jih posredujete ob registraciji, po elektronski pošti ali kako drugače, se shranijo na varno mesto na strežniku in so zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Obvezujemo se, da bodo vsi na ta način pridobljeni podatki na portalu SVET ŠPORTA varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vaše podatke potrebujemo, da lahko zagotovimo nemoten proces izvedbe in dostave vašega naročila. Pridobljeni podatki ne bodo uporabljeni v nobene druge namene, kot pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in za ostalo potrebno komunikacijo. Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam.

Za vsa dodatna pojasnila glede poslovanja spletne trgovine SVET ŠPORTA nas lahko kontaktirate preko e-pošte ali kontaktnega obrazca.

CENE

Vse cene artiklov v spletni trgovini SVET ŠPORTA so maloprodajne in vsebujejo DDV. Prodajalec si pridržuje pravico popravka cen brez predhodnega obvestila.

CENA: pomeni redno ceno artikla v maloprodaji (priporočena cena dobavitelja)
SPLETNA CENA: cena, po kateri se artikel prodaja v spletni trgovini za določen ali nedoločen čas in ponavadi nekaj % nižja od redne cene

ZNIŽANI ARTIKLI

Določeni artikli so posebej označeni in imajo nižje cene:

Akcija / razprodaja: posebej označeni artikli z nižjo-akcijsko ceno, ki je ponavadi časovno omejena
Zadnji kosi: posebej označeni artikli z nižjo ceno, ki ni časovno omejena in velja do odprodaje zalog

Cene za posamezne artikle veljajo v trenutku oddaje naročila.